/

 
 
 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ


Sorita d'Este

Θεραπεία μέσω της θρησκείας και της τελετουργίας

Από την αρχαιότητα, η θεραπεία, η θρησκεία και η τελετουργία συνδεόταν στενά με εκείνους που είχαν ανάγκη θεραπείας - πνευματικής ή σωματικής - και που την αναζητούσαν μέσω των τελετουργικών πρακτικών της θρησκείας. Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε ένα μέρος του ιστορικού υποβάθρου της σύνδεσης μεταξύ της θεραπείας, της θρησκείας και της τελετουργίας, όπως και μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους αυτό εκδηλώνεται σε θρησκευτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο σήμερα και τι μπορούμε να μάθουμε από τη μελέτη των τελετουργιών. Τα θεραπευτικά τελετουργικά εμφανίζονται σε μια ευρεία ποικιλία μορφών - μερικά δυνατά, εκστατική και σαμανικές, άλλοι παρέχει έναν ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον? υπάρχουν τελετουργικό που φαίνεται να είναι μάλλον εγκόσμια, που περιλαμβάνει μόνο απλή μαγική ξόρκια και ακόμα άλλοι που είναι εντελώς περίεργο και αλλόκοτο. Από την αρχαία Αίγυπτο στην Αρχαία Ρώμη, τους παπύρους Μαγικές Graecae στα μεσαιωνικά Grimoires, και τους αυτόχθονες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα στη σύγχρονη, θεραπεύοντας τελετουργικά είναι συχνά τα βασικά μέρη των θρησκευτικών παραδόσεων, η οποία εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Αυτό το εργαστήριο θα πρέπει να εναλλάσσονται με πρακτικά μαθήματα στα οποία θα εργαστούν από κοινού για την απόκτηση βιωματική γνώση μερικών από αυτές τις τελετουργικές τεχνικές.

 

Λίλιαν Σίμου

Ίσις, η μάχη της θεάς απέναντι στις δυνάμεις του σκότους

Ίσις, η Αιγυπτιακή θεά της Αναγέννησης, είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές μορφές της Δημιουργίας και εκφράζει την απόλυτη θηλυκότητα. Η θεά Ίσις ήταν η πρώτη κόρη του Γκεμπ, θεού της Γης και της Νατ, θεάς του Ουρανού. Στους μύθους αναφέρεται πως γεννήθηκε την πρώτη ημέρα της Δημιουργίας, και λατρεύτηκε από τους ανθρώπους. Σε αντίθεση με τις άλλες αιγυπτιακές θεότητες, η θεά Ίσις αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρουσίας της για να στηρίξει, να διδάξει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει τις γυναίκες. Μεταξύ των διδασκαλιών προσέφερε από απλά καθημερινά μαθήματα, δεξιότητες και τρόπους επιβίωσης, ως και βαθύτερες έννοιες της μεταφυσικής ζωής. Είναι η τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Ο Όσιρις ήταν ένας θεός γονιμότητας, συνδεδεμένος με τον Νείλο, διοίκησε σαν φαραώ με την Ίσιδα, την θεά προστάτιδα της φύσης. Το θεϊκό ζευγάρι συμβολίζει μία πηγή αναζωογόνησης, μία μυητική διαδικασία, που στηρίζεται κυρίως στην Θηλυκή Αρχή. Η Ίσις, ενοποιός δύναμη, βοηθά να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε ξανά, μετά από μια σημαντική διάλυση και καταστροφή. Η ιστορία τους αναφέρεται στον πόνο του θανάτου, αλλά και στην δύναμη της Αγάπης να αλλάξει το τραγικό πεπρωμένο. Η μάχη της θεάς απέναντι στις δυνάμεις του σκότους, έγινε παράδειγμα στους θνητούς, ενώ διδάσκει πως κάθε κίνδυνος μπορεί να ξεπεραστεί, κάθε αδυναμία έχει την θεραπεία της, κάθε απώλεια δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει.

 

Παύλος Σούλης

Το σύστημα των 72 Αγγέλων

Το θεουργικό σύστημα που απευθύνεται σε συγκεκριμένες δομές της θείας ενέργειας και διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες ημερομηνιών, εκφοράς λόγου και χρήσης σφραγίδων ονομάζεται σύστημα των 72 αγγέλων ή Shemhamphorasch. Στην συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε της ιστορία πίσω από τους αγγέλους όπως αναγράφονται σε μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κείμενα και θα κάνουμε εισαγωγικές αναφορές στο πρακτικό κομμάτι του συστήματος αυτού μέσα από την Εκστατική Καμπαλά και την Ιερή Γεωμετρία. Στο τέλος της διάλεξης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο εργασίας πάνω στην γενέθλιο Σεληνιακό άγγελό μας.

 

Βασίλειος Α Πάγκαλος MD, MSc, PhD

Η ομορφιά στο πέρασμα των αιώνων

 

Τα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς αλλάζουν. Παρόλο που υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που καθορίζουν με αντικειμενικό τρόπο τι είναι όμορφο στη φύση, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, οι κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες αλλά και η τέχνη και ο πολιτισμός ασκούν μία συνεχή επιρροή στην αντίληψη των ανθρώπων για την ομορφιά. Στην ομιλία μας θα παρουσιάσουμε την πορεία των προτύπων ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι τις μέρες μας και θα αναφερθούμε στις προσπάθειες των ανθρώπων να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση στο πέρασμα των αιώνων.

 

Maya Moore Αδαμίδου

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Χοροθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί την κίνηση για να στηρίξει την ένταξη μας σε όλα τα επίπεδα- συναισθηματικό, γνωστικό,  σωματικό, κοινωνικό και πνευματικό. Όλες οι εμπειρίες μας,  αποθηκεύονται στο σώμα μας, το σώμα  είναι το σημείο εκκίνησης απ 'όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι μας.
Σε αυτό το εργαστήρι, τα σώματα μας, τα μυαλά και οι καρδιές μας έχουν ένα χώρο για να  να τα αποκαλύψουμε, αποκαλύπτοντας τις δικές τους μοναδικές αλήθειες, και μας προσφέρουν  σοφία,  ενδυνάμωση,  έμπνευση και την επούλωση απο εμπειρίες του παρελθόντος. Θα ωθήσουμε τους εαυτούς μας απαλά προς μια σαφέστερη και πιο συμπονετική κατανόηση του εαυτού μας, και οι αλλαγές στη ζωή μας θα γίνοται όλο και πιο δυνατές με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Δημιουργικές προσεγγίσεις από αφρικανικές παραδόσεις χορού είναι ο πυρήνας αυτής της μελέτης τις θυλικής ολοκλήρωσης σώματος-νου.

 

Jayne Claire

Θεραπευτικός κύκλος για να βρείτε το σκοπό της ζωής σας

 

Ένας Θεραπευτικός Κύκλος, με επαφή με ανώτερες πηγές ενέργειας, προκειμένου να λάβουμε οδηγίες για καλυτέρευση του τρόπου ζωής, για ανακάλυψη του σκοπού της ζωής αυτής και για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Μέσα από εύκολους διαλογισμούς ή ασκήσεις για επέκταση της αντίληψης και της συνειδητότητας, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικών ερωτήσεων στις ενέργειες, οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν επιρροές προηγούμενων ζωών που μεταφέρονται στην προσωπική πραγματικότητα του παρόντος. Η ενεργειακή υποστήριξη πάντα προσφέρεται ως κομμάτι αυτού του κύκλο

Φωτεινή κακογιάννου

Οι θηλυκές θεότητες των Ελευσινίων Μυστηρίων

 

Ομάδα Luthieros

Workshop Λύρας

Πρόκειται για ενα σεμινάριο στο οποιο θα γνωρισουμε την αρχαιοελληνική λυρα, την μουσικη των αρχαιων ελληνων μέσα απο κομμάτια που διασώζονται μεχρι σημερα και την εφαρμογή της αρχαιοελληνικης λυρας στο τώρα.


1. Λιγα λογια για την μουσική των αρχαίων ελλήνων και την χρησιμότητα της λύρας στην κοινωνία τους.

 

2. Ακουστική επαφή με μελωδίες της εποχής. Συγκρισή της μουσικής των αρχαίων ελλήνων με τη μουσική σημερα.

 

3. Απο τι αποτελείται η λύρα, πως την κουρδίζουμε, τι θα παίζαμε σήμερα.

 

Χαρίτα Μήνη

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη είναι μια πολυδιάστατη αρχετυπική μορφή που παραμένει πάντα επίκαιρη. Μας κλείνει το μάτι μες από τα βάθη των αιώνων προσκαλώντας μας ν’ ανακαλύψουμε τα μυστικά της. Σπάει τα ταμπού γύρω από το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Ενσαρκώνει τις μύχιες επιθυμίες μας. Σήμερα βλέπουμε την ενέργειά της ν’ αναδύεται μέσα στα σύγχρονα ρεύματα που αμφισβητούν τα στερεότυπα και διεκδικούν το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Γιατί η θεά του έρωτα παραμένει πάντα ζωντανή μες στην ψυχή μας!

 

Ραουάν Μουχιεντίν

Τόνωση του θηλυκού γεννητικού συστήματος.

 

Tο γεννητικό σύστημα της γυναίκας έχει επίδραση τόσο στην ερωτική επιθυμία και την αναπαραγωγική διαδικασία όσο και στο ορμονικό σύστημα στο συνολό του . Η επίδραση του σύγχρονου τρόπου ζωής στο θηλυκό στοιχείο έχει επιφέρει δυσλειτουργίες και δυσαρμονίες των συστημάτων μεταξύ τους . Η επιστροφή στη φύση και η εναρμόνιση μαζί της ενισχύει και τονώνει το θηλυκό γεννητικό σύστημα , την θηλυκότητα αρκεί να αναγνωρίσεις τα μυστικά και τους θησαυρούς της και να τα σεβαστείς .

ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΧΟΡΟΥ ΑΤΡΑΠΟΣ

ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ: Μινωικός Τελετουργικός Χορός


Η Θεϊκή Αρχή


Μία πομπή μέσα στην καρδιά της πόλης, η οποία ξεκινά στην οδό Αλκυονέως και Πειραιώς, στις 10.10 το πρωί. Εκεί ξυπνούν  τα αρχέτυπα της θηλυκής θεότητας - Ιέρειες, Θεές, Γυναίκες ανοίγουν την πομπή και μεταφέρουν τη φλόγα στο κέντρο της μεγάλης γιορτής της Θεάς.
Όλα ξεκινούν από τη Θεά.


Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην τελεστική ψυχή της μινωικής Κρήτης. Ένας χορός προς τιμήν της Μεγάλης Μητέρας Θεάς. Βασισμένο σε πλήθος σφραγιδόλιθων που αποδίδουν κινησιολογικά όλη την αίσθηση του χορού και της τελετουργίας της εποχής.ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΧΟΡΟΥ ΑΤΡΑΠΟΣ
Χορογραφία: Aρσινόη Λίλυ Καραδήμα
Ακαδημαϊκή μελέτη: Παρμενίδης Ιω. Μπουσίου
Kείμενα: Λέτα Κουτσοχέρα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Xρήστος Πανδίων Πανόπουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος
Χορεύουν: Όλγα Παπαχρυσοστόμου, Λίνα Δαμασκοπούλου, Βίκυ Σαμαρτζή, Βίκυ Ίριδα Μπαλαλά, Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα
Συμμετέχουν: Σεμέλη-Κέρυ Λαμπίρη, Μαρία Λαμπίρη, Αφροδίτη Γιαννιού

 

Γιώργος Ιωαννίδης

Η Εκάτη της Νύχτας: Ο Ρόλος της Σκοτεινής Θεάς στην Αναζήτηση της Ψυχής για το Θείο

 

Η θεά των μαγισσών είναι η κλειδούχος των μεγάλων μυστηρίων της νύχτας. Μέχρι σήμερα όμως, τα μυστήρια της παραμένουν ανεξιχνίαστα. Ο Γιώργος Ιωαννίδης θα μας ταξιδέψει στους όχι και τόσο γνωστούς αρχαίους μύθους της σκοτεινής θεάς, θα εξετάσει τον ρόλο της Εκάτης στον Ομηρικό Ύμνο της Δήμητρας, την σχέση της με την ψυχολογία του ασυνειδήτου, τον τρόπο με τον οποίο λατρεύετε στα σύγχρονα πολυθεϊστικά ρεύματα αλλά και την Χαλδαϊκή θεώρηση της Εκάτης ως «Σώτειρα» και Ψυχή του Κόσμου.

 

Μαρία Τελίδου

Η γυναίκα θεραπεύτρια μέσα από την οπτική της Μεθόδου Θήτα

Η Μέθοδος Θήτα μας εισάγει στα εγκεφαλικά κύματα Θήτα και αυτή είναι η ιδανική συνθήκη για να εισαχθούμε κατευθείαν στον υποσυνείδητο νού.
Στον υποσυνείδητο νου της γυναίκας θα βρούμε πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις που εδραιώθηκαν από το προγονικό DNA της γυναίκας ή από την διάρκεια της ζωής της ή από το συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας. Πως θα απαλλαγεί από αυτές και πως θα δημιουργήσει τις δικές της θετικές πεποιθήσεις και συναισθήματα για να βιώσει στην ζωή της την δημιουργική της δύναμη? Πως θα αναπτύξει τις διαισθητικές της ικανότητες χωρίς να φοβάται την δύναμή της; Η Μέθοδος Θήτα είναι μια επιστημονική και ολιστική προσέγγιση για όλες τις ηλικίες και ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο πολιτισμικές φιλοσοφίες. Διδάσκεται ακόμα και σε παιδιά. Η ομιλία αυτή είναι για άντρες και γυναίκες που θέλουν να βιώσουν την αλήθεια της θηλυκής φύσης μέσα στην καρδιά τους και πως να την εφαρμόσουν στην εξωτερική τους πραγματικότητα.

Περιγραφή: 
Ανατομία μιας πεποίθησης. 
Ο υποσυνείδητος νους της θεραπεύτριας.
Οι περιοριστικές πεποιθήσεις της θεραπεύτριας.
Τι είναι διαίσθηση;
Πως να αναπτύξω την διαίσθηση μου; 
Όλοι μπορούν να γίνουν θεραπευτές; 
Πως να προστατευτώ στην διάρκεια μιας θεραπείας; 
Τι να περιμένω από μια θεραπεία; 
Πως μπορώ να θεραπεύω ακόμα και εάν δεν είμαι επαγγελματίας θεραπεύτρια;;

 

Βασιλική  Γκίκα

Ανθοθεραπεία

Τα άνθη χρησιμοποιούνται ως ιάματα, έχοντας παραμείνει για ορισμένο χρονικό διάστημα σε νερό πηγής.Στο νερό αυτό αποθηκεύονται οι πληροφορίες των ιδιοτήτων των λουλουδιών. Λαμβάνοντας λοιπόν αυτό το ίαμα, οι πληροφορίες αυτές αποκωδικοποιούνται από τον λήπτη, και λειτουργούν εξισορροπιστικά σε θέματα που αυτός αντιμετωπίζει. Για παράδειγμα άγχος, φοβίες, αϋπνίες, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης,παραίτηση από τη ζωή,προβλήματα τρίτης ηλικίας , παιδική προσαρμοστικότητα, εμμηνόπαυση καθώς και τόσα άλλα.

Ανδριάννα Γεροντή

Εχω ανάγκη να σου πω, όσα δεν πρόλαβα

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.Ανδριάννα Γεροντή _Έφυγες ξαφνικά και αναπάντεχα.. δεν ήμουν έτοιμος γι'αυτό.. δεν πρόλαβα να σου πω, πόσο πολύ σε αγαπούσα και τι σήμαινες για μένα.. _Υπήρξαν στιγμές που σε στενοχώρησα και υπήρξαν και άλλες τόσες που δεν ήμουν εκεί όταν με χρειάστηκες και γι'αυτό λυπάμαι πολύ.. _Είσαι ότι καλύτερο υπήρξε στην ζωή μου και λυπάμαι πολύ που ποτέ δεν στο είπα.. _Δεν ήσουν εκεί.. και σε είχα τόσο ανάγκη! Δεν ήσουν εκεί και σε χρειαζόμουν τόσο.. _Ήμουν δίπλα σου, έκανα τα πάντα για σένα και εσύ δεν με έβλεπες καν! _Με έκανες να σε εμπιστευτώ, να σου ανοίξω την ψυχή μου και μετά έφυγες.. και ο πόνος είναι τόσο μεγάλος..

Μαριάμ Πρόκου

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ μεσα απο τον ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ

Ανατολιτικοι ρυθμοι που ξυπνουν το Γυναικειο Σωμα...Χορευτικες κινησεις που απελευθερωνουν τις αναστολες και ενεργοποιουν τη μνημη του Αρχεγονου Θηλυκου Χορου που ολες οι γυναικες εχουμε μεσα μας... Σιγα-σιγα , οι συναισθηματικες και σωματικες εντασεις και οι νοητικες αντιστασεις που εμποδιζουν την ελευθερη ροη της θηλυκης ενεργειας αποβαλλονται και η χορευτικη μας θηλυκοτητα αρχιζει να ρεει...κι εκει βρισκομαστε σε ενα χωρο αποδοχης και ελευθεριας οπου το σωμα μας εκφραζεται μεσα απο ενα παιχνιδισμα χαρας , αρμονιας, και επικοινωνιας... Τα 4 Προσωπα της Γυναικας στην Εναρμονιση Θηλυκοτητας : 1-Λογικη 2-Συναισθηματικη 3-Απελευθερωμενη 4-Πνευματικη .Ο Ανατολιτικος χορος σαν φιλοσοφια και χορευτικη ενεργεια .. ερχεται να συνδεση Νου και Σωμα ωστε να εκφραστει η Θηλυκη πλευρα της ψυχης... .Φωτιζονται οι βαθυτερες αναγκες και ελευθερωνεται η εκφραση των συναισθηματων μας. Υπαρχουν Ρολοι που καθε γυναικα Μυητε-Ξεχνιεται-Μπλοκαρει ...οπως της μανας -συζηγου-καλης κορης-καριερας -ανεξαρτητης κα. Καθε ρολος μου αφερει και ενα μερος της Θηλυκοτητας μου αν δεν ειναι Εναρμονισμενος με τον αυθεντικο μου εαυτο . Το Γυναικειο σωμα αφηγειται σιωπηλα την εμπειρια και το βιωμα του οταν συνδεθει με τις κινησεις του Ανατολιτικου χορου ...εχει αναγκη να πει την Ιστορια του για να φωτισει την αξια του συναισθηματικου πλουτου που εχει η Γυναικεια Φυση μεσα της . Ωστε με αποδοχη να ελευθερωθει και να μετουσιωθει σε αγαπη και αρμονια του Εαυτου . Ο Ανατολιτικος χορος στην Πνευματικη του μορφη ειναι ανοιγμα αγαπης , ευαισθησιας και προσφορας απο τη λεπτη φυση της Γυναικας προς τη Ζωη......

Ειρήνη Δελημήτρου

Ανθοελιξήρια «Το Νερό της νέας Γής» Ενας νέος τρόπος για να συνδεθούμε με τον Εαυτό μας

Αυτή την εποχή επανασυνδεόμαστε με τον πλανήτη μας και την Φύση, με
έναν νέο τρόπο, μέσα από την καρδιά, αισθανόμενοι με νέα συνείδηση την
δόνηση των στοιχείων που απαρτίζουν αυτό τον κόσμο.
Το νερό της Νέας Γής είναι ενεργοποιημένο με θεραπευτικές δονήσεις και
εγγραφές από τα φυτά του τόπου μας. Αυτό σημαίνει ότι η ανταλλαγή
πληροφορίας και η επίδρασή τους σε εμάς είναι πολύ άμεση και πολύ
δυναμική.

Η μέθοδος παρασκευής των ανθοελιξηρίων βασίζεται στην συνεργασία των
στοιχείων της Φύσης για την εγγραφή της θεραπευτικής παλμοδόνησης της
ψυχής του φυτού στο νερό.

Τα ανθοελιξήρια μεταφέρουν την πληροφορία, την εγγραφή συνειδητότητας
του φυτού που υπάρχει μέσα στο νερό που χρησιμοποιήθηκε για την
παρασκευή τους, μέσα στην Yπαρξή μας.

Η Ανθοθεραπεία προσφέρει συναισθηματική ισορροπία και έναν εναλλακτικό
τρόπο διαχείρισης της ψυχολογικής μας κατάστασης και των εμπειριών που
μας ανοίγονται, ώστε να υλοποιούμε μία αρμονική και δημιουργική
καθημερινότητα στην ζωή μας.

.


Shakila Ιωάννα Μπράτη

Συνάντηση με τη μήτρα.

Ένα βιωματικό σεμινάριο που σας καλεί να τολμήσετε! Η μήτρα είναι ένα όργανο με τη δική του ζωή. Είναι ο πυρήνας της ύπαρξής μας, το κέντρο της δημιουργίας, η πηγή της απόλαυσής μας. Μία μήτρα γεμάτη τοξίνες φέρνει στη ζωή σας αρνητικούς για εσάς συντρόφους, όπως και αδυναμία να ελκύετε οικονομική ευημερία. Μία μήτρα υγιής και ενεργοποιημένη, είναι ένα άνθος γεμάτο νέκταρ, που ελκύει ότι πιο ευλογημένο προορίζεται για εσάς από την θάλασσα του Σύμπαντος. Η επαφή με τη μήτρα, ο καθαρισμός της ενέργειάς της και η τόνωση του ρυθμού της σας φέρνει σε επαφή με την Ιερή σας Φύση. Αφεθείτε στο χορό της προσωπικής σας ελευθερίας, αγκαλιάστε τον πλούτο που κρύβετε μέσα σας. Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα, ώστε να μπορείτε με αυτά να αφήσετε την κοιλιά σας ελεύθερη και να κινηθείτε με άνεση στο χώρο.


Ananda Ichashakti

Ταντρα- Αρχαία μυστικά  της Σακτη του αιώνιου Θηλυκού

Η παράδοση της Ταντρα εμπεριέχει πολλά αρχαία μυστικά  για την άνθηση της  θηλυκότητας  και την εκδήλωση  της Σακτι  του αιώνιου θηλυκού.
Η Θεά,  Η Σαχτι , το Αιώνιο θηλυκό  είναι η κινητήρα δύναμης του Σύμπαντος  και η αρχή που προσφέρει έμπνευση και  υποστήριξη  στο ταξίδι μας στην αιωνιότητα.
Η κάθε γυναίκα μπορεί να εκφράζει το αιώνιο θηλυκό, σε ένα συγκεκριμένο βαθμό και να αφυπνίσει την Θεά μέσα της.
Όταν μια  γυναίκα  μπορεί να εκδηλώσει  αυτήν την οικουμενική αρχή του σύμπαντος , γίνεται μια ευλογία,  μια δίοδο  της  Θεϊκής  Χάρης  που φέρνει άνθιση γύρο της. Αυτό  θα έχει ως αποτέλεσμα  την  αρμονική  εκδήλωση των τεσσάρων αρχετύπων της θηλυκής ενέργειας.
 Επίσης oσο περισσότερα μια γυναίκα δραστηριοποιεί τις τέσσερεις  αρχετυπικές θηλυκές ενέργειες  τόσο πιο πολύ  αυτό θα ενδυναμώσει την πόλωση με το αρσενικό , κάνοντας την πιο σύνθετη και πιο  βαθειά. Μια τέτοια γυναίκα θα είναι σε θέση να υποστηρίξει μεγάλους έρωτες και μια εξελικτική πορεία τόσο για την ιδία όσο και για τον άνδρα που είναι το ταίρι της.
Οι αρχαίες μυστικές τεχνικές  της παράδοσης της Ταντρα,  αφυπνίζουν όλες  τις χροιές της θηλυκής ενέργειας μέσα μας. Αυτήν η διαδικασία μεταμόρφωσης και άνθησης της θηλυκής διάστασής μας,  αντανακλάται μετά στην ζωή μας μέσα από μια εξαιρετική λάμψη, χαρισματικότητα , και ικανότητα να μαγνητίσουμε το αρσενικό στοιχείο, μέσα από μια σαγηνευτική ομορφιά και ανώτερη ενέργεια που εκπέμπουμε σε όλα τα επίπεδα μας. Επίσης , δραστηριοποιείται έντονα η Κουνταλινη Σακτι, η πηγή της Θηλυκής δύναμης που βρίσκεται  εν δυνάμει σε κάθε γυναίκα, που θα ενδυναμώσει την ερωτική ζωτικότητα, την ανανεωτική ικανότητας  του σώματος μας, και την ικανότητα να εξελισσόμαστε πνευματικά με περισσότερη δύναμη χαρά και ενθουσιασμός.
Η Ταντρα εμπεριέχει  τεχνικές που αναπτύσσουν την ερωτική ζωτικότητα της γυναίκας και εξισορροπούν την ορμονική της δραστηριότητα, και τεχνικές  για την συνεχής ανανέωση του σώματος,  καθώς  και διαδικασίες  μετουσίωσης και σύνδεσης με την εσωτερική Θεά.

 


Μαρια Καλαϊτζη

Άδραξε τη δεύτερη ευκαιρία!

Bιωματική ψυχοδραματική συνάντηση με την Μαρία Καλαϊτζή
Η Θεά Αθηνά μου προσφέρει  το δώρο της επίγνωσης
από τις εμπειρίες του παρελθόντος
Η Θεά Ατρεμη μου χαρίζει το τόξο για να κυνηγήσω τη δεύτερη ευκαιρία.
Η Μητέρα Θεά με καλεί να πιώ από το ποτήρι της,
να ξεδιψάσω  τις  ανάγκες μου.
Να χορτάσω από  την γή που με τρέφει .
Να συναντηθώ με τά πλάσματά της. Να επικοινωνήσω, να χαρώ και να ξεκουραστώ στην φροντιστική αγκαλιά της,
ανοίγοντάς μου μια πόρτα στην δεύτερη ευκαιρία.

Σε μια βιωματική ψυχοδραματική συνάντηση με την Θεά μέσα σου

έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις να δημιουργήσεις νέους δρόμους και να ανοίξεις καινούργιες πόρτες , δίνοντας στον εαυτό σου ή στους άλλους μια δεύτερη ευκαιρία!

 

 


Χρήστος Άρχος - Om Times

Ανακαλύπτοντας τη Θεά στον αστρολογικό χάρτη

Ο αστρολογικός χάρτης, ένα μοναδικό εργαλείο κατανόησης του εαυτού μας αποτελεί μία μοναδική πηγή εύρεσης των μεγάλων θηλυκών προτύπων και αρχετύπων. Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες έχουν μέσα τους θηλυκά αρχέτυπα που κυριαρχούν στην ψυχολογία τους και πρέπει να τα εκφράσουν. Μέσα από τον Αστρολογικό χάρτη ανακαλύπτουμε τις υποπροσωπικότητες και διερευνούμε τη δυναμική αυτών των προτύπων μέσα από τους μύθους τους και βοηθούμε το άτομο να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή του. Γιατί μία γυναίκα έχει το αρχέτυπο της Εκάτης στη ζωή της και άλλη της Αφροδίτης και το αρχέτυπο αυτό τη καλεί να βιώσει συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις στη ζωή της αλλά και στο μονοπάτι της προς την αυτογνωσία.


Πάνος Αναστασάκης

GDV Bio-well: Η επαναστατική τεχνολογία της μέτρησης του ενεργειακού πεδίου του ανθρώπου.

 


Παναγιώτης Ελευθεράκης

Έρωτας, Γάμος-θηλυκότητα Συμβουλές feng shui Και όχι μόνο.

 

Πόσο σημαντικός είναι ο τομέας του Ερώτα στο Feng Shui. Επηρεάζει τους άλλους τομείς του Feng shui και της ζωής μας. Ποιος ο ρόλος της θηλυκότητας στον έρωτα και τον γάμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύμβολα μητρότητας θηλυκότητας στο Feng Shui, Με ποιους τρόπους μπορούμε να ενισχύσουμε τον αντίστοιχο τομέα και να προσελκύσουμε τον Ερώτα και τον Γάμο, στη ζωή μας.

Σοφία Φωτεινού

Ο κύκλος των μαμάδων : ο άνθρωπος ως μητέρα του φωτός μέσα στον άλλον και στον κόσμο

Με σημείο αφετηρίας το Βιβλίο του Ολιβιέ Μανιταρα ΜΑΡΙΑ Η ΕΣΣΑΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ, η

ομιλήτρια θα παρουσιάσει τους βασικούς στόχους και αρχές της Εσσαϊκής Σοφίας που

είναι η Μύηση στον Πλακούντα του Γαβριήλ, το Πατέρα του Θεϊκού Νερού, ενώ θα

εγκαινιασθεί το άνοιγμα του Κύκλου των Μαμάδων, μέσα στον οποίο θα αναστηθεί η

μνήμη όλων των παραδόσεων των γυναικών για τα μυστήρια της συνουσίας, τη μαγική

χρήση των φυτών, τα μυστικά του σώματος, της μόρφωσης των παιδιών και των

ανδρών, το πώς να φέρνεις στον κόσμο Θεότητες..

Μέσα στην Εσσαϊκη Παράδοση του Φωτός κάθε μαθητής καλείται να είναι γυναίκα

μπροστά στον Θεϊκό Λόγο. Η γυναίκα είναι το ον εκείνο που ετοιμάζεται για να δεχτεί

μέσα του τη γονιμοποίηση του Θεϊκού Σπόρου που κυλά μέσα από το αγνό νερό της

Παράδοσης του Θεού. Ο Πατέρας, ως ποτάμι κυλά μέσα στην Μητέρα και ο

Απεσταλμένος εμφανίζεται για να ενσαρκώσει μέσα στον κόσμο τον Θεϊκό Λόγο.. Έτσι η

Γυναίκα Μητέρα όπως γονιμοποιείται, γονιμοποιεί και η ίδια τον κόσμο με τον ίδιο της

τον καρπό...